Ostia is een oude stad zo’n 30 kilometre 10s westen van Rome. Sinds de middeleeuwen heeft de kustlijn zich landinwaarts verplaats door verzanding. Therefore Ostia is today still lying following to the Tiber, but at a distance of some three kilometres from the beach.Ostia ligt nu nog steeds aan de Tiber, maar nu 3 kilometre new wave het strand. Het grootste deel new wave deze stad is opgegraven en goed bewaard gebleven. Ostia komt van het Latijnse woord ostium wat ‘monding ‘ betekent.

Geschiedenis new wave Ostia

Voor de Romeinse tijd werd het gebied rond Ostia Al bewoond, dot heeft Te maken met de zoutpannen 10s oosten van Ostia, waar Al rond 1400 voor Christus zout gewonnen werd.

There's a specialist from your university waiting to help you with that essay.
Tell us what you need to have done now!


order now

Volgens verscheidene bronnen zoals o.a. Cicero, Ennius en Livius is Ostia gesticht door Ancus Marcius, de vierde koning new wave Rome. Waarschijnlijk moet Ostia gesticht zijn rond 620 voor Christus. Ostia was rond dice tijd een kleine stad. Ook kan Er new wave de 5e of 6e eeuw een weg worden getraceerd dice naar Ostia liep. Deze weg heet Via della Foce en dat betekent ‘weg van de mond ‘ .

De eerste nederzetting die gevonden is in Ostia dateert waarschijnlijk uit 4e of 3e eeuw. Archeologen kunnen heated nog niet eens worden over heated jaartal new wave de stichting van Ostia. De schattingen lopen uiteen new waves ongeveer 200 voor Christus tot ongeveer 500 voor Christus. De meest betrouwbare datering is van Archer Martin, hij suggereert digital audiotape Ostia is gesticht tussen 292 voor Christus en 278 voor Christus. Ostia was eerst een castrum, een groot militair garrison, digital audiotape een belangrijke rol speelde tijdens de Punische oorlogen.

In de 3e eeuw veranderde de taak van Ostia, omdat Ostia in 267 voor Christus de zetel werd new wave een quaestor classici, dot was een soort ambtenaar dice zorgde voor de vloot. Het kleine stadje werd toen een marinebasis met een militaire functie, daarom hoefden de inwoners van Ostia zelf niet in dienst en moesten zij werken in de haven.

Langzamerhand veranderde Ostia tot in de 2e eeuw in een meer commerci & A ; euml ; le haven. Dit kwam omdat het Romeinse Rijk zich uitbreidde en ook de bevolking van Rome maar bleef groeien. Daarom moest vanuit Ostia graan geimporteerd worden vanuit o.a. Sicili & A ; euml ; en Sardini & A ; euml ; . Ook de quaestor kreeg nu een andere taak, in plaats van toezicht houden op de vloot moest hij nu toezicht houden op de invoer van het graan.

Over heated einde new wave de 2de eeuw en heated Begin new wave de 1ste eeuw is weinig bekend. Ook is er weinig bekend over hoe Ostia Er uit heeft gezien in deze periode, want Ostia werd namelijk bijna geheel herbouwd in de 2e eeuw voor Christus.

Hierna volgde een onrustige tijd, in 87 voor Christus, tijdens de burgeroorlog tussen Sulla en Marius werd Ostia bezet door Marius. Niet lang daarna werd Ostia geplunderd door piraten. Omdat Ostia voor een groot deel vernietigd was, werden Er stadsmuren gebouwd. Deze waren een stuk groter dan de vorige muren en de stad groeide een flink stuk. Ook kreeg Ostia vanaf toen zijn Eigen bestuur, daarvoor werd de stad bestuurd vanuit Rome.

Aan het eind new wave de einde van de 1ste eeuw voor Christus en het begin van de 1ste eeuw werden Er veel nieuwe gebouwen bij gebouwd, zoals een theatre, het forum en een aquaduct.

Ostia was heel belangrijk voor de bevoorrading van Rome, maar omdat de grote schepen niet via de Tiber naar Ostia konden varen, werd er onder keizer Claudius een groot bassin, een kunstmatige oasis, 10 noorden new wave Ostia gegraven. Ook werden Er kanalen gegraven en er ontstond een kunstmatig eiland: Isola Sacra ( heated heilige eiland ) .In 64 was deze haven voltooid, maar in 106 werd Er onder keizer Trajanus nog een groot bekken gebouwd. Hierdoor werd Ostia de belangrijkste haven voor Rome, er werd vooral graan vervoerd new wave Ostia naar heated Department store in Rome. Rond de haven werden veel nieuwe gebouwen gebouwd en langzaamaan ontstond een stad dice ‘Portus Romae ‘ heette. Door de haven werd Ostia steeds welvarender, maar deze welvaart duurde slechts tot heated Begin van de derde eeuw. Ostia en Portus werden meer dan oasiss, langzamerhand werden het steeds grotere steden. De bevolking van Ostia steeg tot ongeveer 50.000 mensen, waaronder ongeveer 17.000 slaven. Veel goederen dice naar Rome vervoerd werden, werden eerst opgeslagen in zogenaamde horrea, dot zijn een soort winkelgebouwen, en daarna vervoerd naar Rome langs de Tiber op sleeptouw-boten, die getrokken werden door ossen. Nadat de bouw van de haven voltooid was, werd onder begeleiding van Hadrianus ook de stad Ostia weer verbouwd. Er werd een groot Capitolium gebouwd ook een kazerne ( vigiles ) en veel grote baden werden gebouwd.

Na de derde eeuw was er in Rome veel pandemonium. De economie stortte in en ook in de politiek was heated een zooitje. Ostia ontwikkelde zich niet verder en groeide niet. Ook de bevolking kromp. In de derde en vierde eeuw werden Ostia nut Portus getroffen door verschillende aardbevingen, waardoor de stad zijn belangrijke positie verloor. Aan het begin van de 4de eeuw werd Portus een onafhankelijke stad genaamd Civitas Flavia Constantiniana. Portus groeide ten koste new wave Ostia en nam de havenfunctie over. De economie new wave Ostia herstelde zich wel weer in de vierde eeuw. Toch zou Ostia nooit meer zo belangrijk worden ALSs vroeger. Het gebied aan de Tiber was helemaal verlaten en er werd veel afval gedumpt. In heated Begin van de vijfde eeuw was Ostia een normale Romeinse stad. Later in de vijfde eeuw werd Ostia nog enkele keren geplunderd en belegerd en verloor het zijn belangrijke functie voorgoed.

Bouwwerken in Ostia

Rondom het forum

In ostia zijn 141 bijzondere plekken en bouwwerken verdeeld over de stad. Ongeveer in het midden is heated forum. Deze is rechthoekig en de wegen Cardo en Decamus kruizen elkaar daar. Daaromheen zijn het capitolium, de Basilica, Tempio di Roma vitamin E Augusto, Domus del Tempio Rotondo, de Curia en de Caseggiato dei Triclini. Het forum was heated belangrijkste plein in de stad, dus daar stonden de meest belangrijke gebouwen. Bij opgravingen zijn sporen gevonden new wave een tempel new wave republikeinse leeftijd. Over de andere gebouwen aan het forum is niet veel gevonden. Het gebied rond het forum is geheel veranderd toen Tiberius de macht had ( 14-37 ) .

  • Aan het eind new wave de eerste eeuw en het get down van de tweede eeuw heeft keizer Hadrian ( 117-138 ) de grootste tempel van Ostia gebouwd ; heated Capitolium. Deze was gewijd aan Jupiter, Juno en Minerva en zou hoger geweest zijn dan 20 metre.
  • Daar tegenover aan de zuidkant van het forum stond de tempel van Rome en Augustus, deze had Tiberius gebouwd ter ere van de stad en zijn voorganger. Vergeleken met heated Capitolium ertegenover stelde deze tempel niet zo veel voor.
  • Aan de westkant van het forum is, in de eerste eeuw na Christus, de Basilica gebouwd. Dat is een rechthoekig gebouw met drie of vijf gangpaden en de ingang aan de lange zijde werd gebruikt voor de administratie van de justitie.
  • Tegenover de Basilica stond de zogenaamde Curia. Deze werd gebruikt voor volkvergaderingen. In ostia waren honderd of tweehonderd Burgers, dus de vergaderingen konden meestal niet in heated gebouw gehouden worden, daarom is heated gebouw eigenlijk een republikeinse tempel.
  • Langs de Decumanus ( een new wave de hoofdwegen in ostia ) stond de Tempio rotondo. Het was een uniek gebouw digital audiotape in heated midden new wave de derde eeuw na Christus gebouwd was. Het was bijna hetzelfde ALSs het Pantheon in Rome, maar wel kleiner. De functie new wave dot gebouw was onbekend, maar het toont wel een nieuw soort architectuur digital audiotape typisch is voor de late Romeinse periode.

Woningen in Ostia ; Insulae

Ostia was geen stad waar veel rijke en machtige mensen woonden. Er stonden dan ook andere huizen dan in Pompeji, waar het domus populair was. In Ostia stonden veel appartementenblokken, deze worden insulae genoemd. Het waren een soort new wave flats. Veel insulae hadden een balkon en op de begane grond zaten vaak winkels. De insulae bestonden uit kleine kamertjes, die licht kregen door unfastened vensters. Een zo’n kamer was een woning. De onderste drie verdiepingen werden new wave Steen gemaakt, maar alles wat daarbovenop kwam new wave hout. De maximum hoogte was eerst 20, maar subsequently 17 metre. De insulae hadden ook grote gevaren, want ze konden makkelijk instorten en vlogen snel in trade name.

Toen het nieuwe havencomplex gebouwd was, kwamen er meer monumenten en openbare gebouwen. Maar ook kwamen er nieuwe woonwijken. De eerdere huizen werden verwoest om Er betere woningen voor in de plaats te zetten. Dus nu heeft Ostia huizen new wave moose type.

Andere interessante gebouwen in Ostia

Theater: Een van de eerste gebouwen dice was uitgegraven aan het eind new wave de 19de eeuw was heated theatre. Het is een van de oudste overgebleven bakstenen theatres en dateert uit het jaar 12 voor Christus. De capaciteit new wave het theatre bedroeg ongeveer 4000 mensen. In heated theatre werden toneelstukken opgevoerd en er werden gladiatorenspelen gehouden.

Latrines: De best bewaarde toiletten uit de Romeinse tijd staan in Ostia. Toiletten waren in dice tijd openbaar, dus work forces zat gezellig naast elkaar. Het was een plek waar je mensen ontmoette en gezellig kon praten.

Thermen van Neptunus: De Thermen van Neptunus zijn de beroemdste thermen van Ostia, want op de vloeren zijn bijzondere mozaieken new wave Neptunus afgebeeld.

Op de afbeelding hiernaast zie je verschillende ruimtes. Nummer 2 geeft het frigidarium aan, digital audiotape is een ruimte met baden met koud H2O. Daarnaast zijn twee ruimtes, met nummer 3 aangegeven op het plattegrondje, heated tepidarium. Daar waren de warme baden. Op de muren zijn nog pijpen van aardewerk te zien dice waren voor het aanvoeren van hete lucht. Deze kwamen onder de grond vandaan, want daar waren slaven bezig met het stoken van vuur om warm H2O en warme stoom Te maken. De kamer met nummer 4 aangegeven op het kaartje, is heated calidarium. Daar zijn nog resten new wave twee hete baden Te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *